Atatürk Çiçeği Nasıl Kızarır? Atatürk Çiçeği Bakım Rehberi!

Atatürk Çiçeği Nasıl Kızarır? Atatürk çiçeğinin yaprakları kızarmıyor! Atatürk çiçeği bakımı nasıl yapılır? Tüm bu sorularınızın cevaplarını bu içeriğimizde bulabilirsiniz.

Kıpkırmızı Atatürk çiçeklerinin zamanı geldi. Peki Atatürk çiçeği nasıl kızarır biliyor musunuz? Eğer Atatürk çiçeğinizi geçen yıldan bu yana canlı tutmayı başardıysanız muhtemelen tamamen yeşil bir bitkiye sahip olursunuz ve bir kez daha kırmızıya, pembeye veya beyaza döneceğini umarsınız. Peki Atatürk çiçeğiniz kırmızı olacak mı ve ne zaman olacak?

Atatürk çiçeğinin kırmızı kısımları onun çiçekleri değildir. Bunlar bracts adı verilen yapraklardır. Bract, yaprak ile dal arasındaki eklem olan bir çiçeğe veya bir çiçek kümesine sahip olan değiştirilmiş bir yapraktır. Bu kırmızı yapraklar bazen gerçek çiçekten daha büyük ve daha parlak renklidir.

Atatürk Çiçeği Nasıl Kızarır?

Geçen yılki Atatürk çiçeğini sakladıysanız ve çiçeğinizin Yılbaşı zamanında tekrar kırmızıya dönmesini istiyorsanız, güneş ışığını günde sekiz veya dokuz saatle sınırlamanız gerekir; ideal olarak Ekim-Kasım aylarından itibaren. Bunun nedeni, Atatürk çiçeğinin “uzun gece bitkisi” olması, yani günler kısa olduğunda çiçek açması ve daha az miktarda güneş ışığı almasıdır. Atatürk çiçeğinin çiçek oluşturması sonucunda brakteler yani rengi değişen yapraklar kırmızıya dönecektir.

Atatürk çiçeğinin 15 ila 16 saatlik karanlık süresi boyunca, onu bir dolaba veya başka bir çok karanlık alana yerleştirmeyi düşünün. Normal şekilde sulamaya devam edin. Atatürk çiçeğinizin toprağını nemli tutmaya çalışın, ıslak değil. Toprağın yüzeyi kuru hissediyorsa bitkinize su verme zamanı gelmiştir. Aşırı sulamak yaygın bir hatadır.

Atatürk çiçeğinizi drenaj delikleri olmayan bir saksıya koyarak istemeden çok fazla su verebilirsiniz. Bu, köklerin suda kalmasına neden olabilir ve çürüyüp Atatürk çiçeğinizin ölmesine neden olabilir. Bu nedenle bitkinizin saksısının drenaj deliklerine sahip olduğundan emin olun.

Ayrıca mevsim ne olursa olsun, Atatürk çiçeğinizin sağlıklı ve güzel kalması için bol miktarda ışığa ihtiyacı vardır. İç mekan Atatürk çiçeği için, onları parlak gün ışığı alabilecekleri güney, doğu veya batı pencerelerine yerleştirin. Atatürk çiçeğinizi bir süre dışarıda tutmak istiyorsanız, ona her gün dört ila altı saat kısmi güneş ışığı verin.

Tekrar hatırlatma!

Çiçeklenme ve ardından gelen renklenme aslında Aralık ve Ocak aylarında doğal olarak meydana gelen kış günlerinin kısa olmasıyla teşvik edilir. Ancak Ekim ayı sonu Kasım ayı başı bitkiniz, 12 saat gün ışığına maruz kaldıktan sonra karanlık bir odaya koyarak veya hatta ne kadar gün ışığı aldığını kontrol etmek için üzerine bir karton kutu koyarak bunu simüle edebilirsiniz.

Bitkiyi yapay ışık kaynaklarına karşı koruduğunuzdan emin olun. Her gün 12-14 saat karanlığa ihtiyaçları var, bunu yanlış yaparsanız başka hiçbir şeyin önemi kalmaz, kırmızı yaprakları malesef alamazsınız..

Bitki herkesin sevdiği parlak kırmızıları üretebilmek için 18°C ​​civarında sabit bir sıcaklığa ihtiyaç duyacaktır, bu nedenle Atatürk Çiçeğinizin hiçbir zaman aşırı soğuma fırsatına sahip olmaması çok önemlidir, soğuk bir esinti bile yapraklarının hızla düşmesine neden olabilir.

Atatürk Çiçeği Bakımı

Atatürk çiçeği, kırmızı, pembe, bordo, somon ve krem ​​tonlarında, taç yapraklarına benzeyen renkli yaprak brakteleri üreten ev bitkileridir. Boyutları 60 cm uzunluğunda çok başlı bitkilerden, yaklaşık 10 cm boyunda mini tek başlı bitkilere kadar değişir. Tipik olarak satın alınması ucuzdur, bu nedenle daha çok bir demet çiçek gibi muamele görür, Daha çok Yılbaşı dönemi için satın alınır ve yeni yılda atılır. Ancak onları birçok mevsim yetiştirmek mümkündür ve yine de yaz için çekici, yeşil, gür bitkilerdirler.

Bir yaprak veya sap kırılırsa, tahriş edici olabilecek sütlü bir özsuyunun dışarı çıkacağını unutmayın.

1. Atatürk Çiçeği Işık İsteği

Atatürk çiçeği doğrudan güneş ışığı almayan parlak ışığı sever. Işık, yaprakların bitki üzerinde tutulmasında önemli bir rol oynar. Bitkiyi en az altı ila sekiz saat doğrudan doğal veya yapay ışık alan bir alana yerleştirin. Ayrıca hava cereyanından uzak olmaları ve minimum 13-16°C  sıcaklıkta olmaları gerekir. Bu nedenle oturma odasındaki pencereden biraz uzakta bir masa gibi bir yer genellikle idealdir. Sadece şu gibi yerlerden uzak durmaya çalışın: Kurutucu radyatörün olduğu pencere pervazları, perdelerin arkasında sıcak veya soğuk gece sıcaklıkları, cereyan eden ocaklar ve sundurma gibi ısıtılmayan odalar.

2. Atatürk Çiçeği Sulama

Aşırı sulama bitkilere zarar verebileceğinden Atatürk Çiçeğinizi az miktarda sulamalısınız. Genel bir kural olarak, yalnızca toprağın yüzeyi kurumaya başladığında su verin. Bitkilerin çiçeklenme süresi nem nedeniyle uzar, bu nedenle mümkünse bitkileri her gün aşırı buğulayın. Atatürk çiçeği diğer ev bitkileriyle birlikte bakılabilir. Bitişikteki bitkiler nemi yükseltir ve Atatürk çiçeğinin daha uzun süre dayanmasını sağlar.

3. Atatürk Çiçeği Problemleri

Atatürk çiçeği genellikle zararlılardan ve hastalıklardan etkilenmez.

En yaygın sorun, genellikle bitkilerin kaldırımlar veya mağaza giriş kapıları gibi uygun olmayan soğuk yerlerde satılmasından kaynaklanan soğuk hasarıdır. Bu hasarın satın almadan önce meydana geldiği durumlarda, genellikle yaprakların satın alma işleminden sonraki birkaç gün içinde, birkaç hafta içinde, her seferinde birkaç tane olmak üzere düşmeye başladığını göreceksiniz.

Bunu telafi etmenin bir yolu yok, bu nedenle mümkünse bitkilerinizi bir bahçe merkezindeki veya mağazadaki ısıtmalı sera gibi sıcak bir yerden satın almanızı öneirim. Bununla birlikte, evdeki serin ve cereyanlı sıcaklıklar da bir sorun olabilir; bu nedenle, satın aldıktan kısa bir süre sonra yaprak dökülmesi başlamazsa, bakımını yapmaya devam edin. Bitkiyi alır almaz toprağını değiştirmeyi ve sulamayı düşünmeyin. Bitkiyi en az 1-2 hafta gözlemleyip, ileremenizi tavsiye ederim.

0 Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


You May Also Like